La Conselleria d’Educació no ha realitzat els pagaments als que ha de fer front per a cobrir les despeses de funcionament dels centres d’educació infantil i també de primària, secundaria i batxillerat des del maig de 2011, segons ha conegut la coalició Compromís per Mislata. En este sentit el nou decret llei 1/2012 de 5 de gener aprovat pel Consell i batejat com de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la CV, ha significat de facte normalitzar les retallades que ja estaven afectant durant els últims mesos a l’àmbit educatiu.
Compromís per Mislata es solidaritza i recolza la comunitat escolar i sobretot els docents sobre els que recau majoritàriament els efectes perniciosos d’una reforma gens ajustada a les necessitats de la nostra societat, ben al contrari la educació ha de ser un dels pilars fonamentals de l’estat i ha de gaudir d’un finançament assegurat. Lamentem així mateix que les autoritats no atenguen les demandes educatives i no suplisquen les baixes dels mestres que es van produint i tampoc atenguen a les reivindicacions laborals que implica un perjudici en les seues condicions i un menyspreu també als interins enviant-los a l’atur durant els mesos d’estiu, privant-los també de les aportacions als plans de pensions. Així mateix recordem que l’alumnat i les famílies ja està patint de manera directa els efectes d’esta malaurada reforma en ser afectats també després dels professionals per esta minva econòmica i que fa perillar greument la vida educativa.
Des de l’organització han manifestat que tampoc l’ajuntament de Mislata està complint amb els pagaments en no fer-se càrrec de l’abonament de les beques dels menjadors del primer trimestre escolar, el que posa en perill està practica que implica en gran mesura facilitar la vida laboral i la familiar.
Per tant, les dos administracions implicades han de realitzar de manera urgent els pagaments compromesos i agarantir la normalitat educativa al municipi. Compromís per Mislata recolzarà les accions i mesures encaminades a esta solució que entenen primordial . Una crisi que no ha creat la ciutadania, no pot recaure sobre ella.