No pare de sorprendre’m davant els fets que es produeixen jornada rere jornada, i augmenta cada día la meua indignació al vorer com el PP valencià no fa altra cosa més que malbaratar diners públics, mentres des de Madrid, el mateix PP (ara l’espanyol), no para d’anunciar retallades i reajustaments, damanant-nos comprensió davant la magnitut de tals reformes. I és què, desprès d’informar-nos sobre la pujada d’impostos, IRPF, incrementar l’impost d’hidrocarburs fins al límit màxim legal, retallar en educació, sanitat y un llarg etcétera, he de resignar-me i acceptar que s’haja construït l’AEROPORT DE CASTELLÓ amb 150 milions d’euros. Que s’inaugure fa quasi un any i continúe sense avions. Que es gasten 450.000 euros amb el control de fauna en un aeroport sense avions. Que s’haja alçat a 32 km. de la capital de la Plana, i el taxi que haja d’agarrar un turista o empresari que desitge desplaçar-se a la capital, li coste Déu sap quant… Però, açò no succeirà de momento, perquè no aterren avions.
A tot açò deuriem de sumar-li entre 6 i 8 milions d’euros que costa la gestió anual de tan flamant  i inútil infraestructura, i també, per què no, les subvencions amb què hauriem de retribuïr a algunes línies aèries perquè tinguessen l’amabilitat de deixar-se caure per les nostres pròsperes terres.
Per si nofora poc, ara hem de pagar una escultura de 300.000 euros, realitzada per orde del Sr. Fabra, què, si algú no ho sabia, és una interpretació ripollesca de la cara del mateix Sr. Fabra, aquell a qui per fortuna divina ha sigut agraciat tantes vegades per la lotería. Que jo recordé, l’última vegada que s’alçà una estàtua amb tal mostra de megalomanía, erem a una dictadura…
I jo… després de tot aquest malbaratament de diners, després d’haver-se permés la construcción de l’inoperatiu aeroport, no aconseguisc entendre com el mateix partit polític que duu governant 1 anys ininterrompudament al País Valencià, entre al Congrés dels Diputats i exigisca una retallada rere altra.
He d’estrényer-me el cinturó per fer front a la ineficaç gestió del PP valencià? Eixe mateix PP que criticava al PSOE per la seua mala gestió en el govern central? Eixe mateix PP que no fa altra cosa més que esguitar al País Valencia amb casos de corrupción com Gürtel, Emarsa, o ara el cas Urdangarín? Què passa en aquest País que ningú assumix responsabilitat alguna? Què han de fer aquestos polítics del PP perquè la gent òbriga els ulls? És que som tan conformistes que acceptem el Vale-tudo com senyera? Fins quan haurem d’estar pagant les malifetes d’aquestos cleotòcrates, que no han fet més que lucrar-se (suposadament)gràcies a les seues posicions polítiques?
Encara com que davant la inepta gestió del PP valencià, davant l’absència de veu ferma i compativa de l’antany PSPV, hi ha un grup polític anomenat COMPROMÍS, que sí fa front a la corrupción blava d’uns, i a la permisivitat roja d’altres, que no se calla, que reclama el que ens pertoca com a valencians, i que des de la minoría parlamentària que té (que no minoría moral) aspira a aconseguir obrir els ulls de tots els ciutadans del País Valencià.
Frederic Pla i Escudero