La crisi econòmica ha comportat que les previsions realitzades per l’Estat en matèria d’ingressos i de transferències a les Entitats Locals no s’ajusten al que inicialment es va preveure per als exercicis 2008 i 2009. Conseqüència d’esta fallida en la previsió ha sigut que pràcticament tots els ajuntaments de l’Estat tinguen que fer una sèrie de devolucions sobre les transferències efectuades d’estos exercicis i que suposen unes liquidacions negatives que han de fer-se efectives en un quinquenni. Fet que afecta directament als municipis valencians, molts dels quals han tingut que fer Plans de re-equilibri i ajust econòmic per quadrar els comptes i que es veurien alleugerits si estes quantitats no s’hagueren de tornar o el termini per fer la devolució s’ajornara en el temps.
Des de Compromís entenen que una de les mesures que es podrien prendre a nivell de pressupostos de l’Estat per al 2012 seria contemplar en la partida destinada al Fons Municipal, la creació d’un concepte econòmic que compensara l’import que els ajuntaments han de tornar referit als exercicis 2008 i 2009, un import que hauria de ser pressupostat els següents 4 anys per completar el període de reintegrament en la seua totalitat. Cas de que l’Estat no porte endavant la proposta anterior, l’altra mesura que es podria prendre és ajornar la devolució de les quantitats referides a la liquidació negativa de 2008 i 2009 en un període de 10 anys, alleugerint d’esta manera els comptes municipals d’un càrrega que suposa un nou entrebanc en les economies locals per poder eixir de la crisi.
A Mislata esta aprovació crearia una nova situació econòmica que ajudaria a dur endavant el forat que els 10 anys de gestió popular han significat.