Allà pel mes de maig d’enguany ens presentarem a les eleccions locals i autonòmiques  i, ves per on, varem treure sis diputats a les Corts Valencianes. Molts ens deien que no eixiriem. Alguns no volien que eixirem. A l’Ajuntament de Mislata ens va faltar molt poquet però no assolirem el nombre de vots del 5%. Això però no ens feu defallir i continuarem amb tota la il.lusió i la joia d’estar orgullosos dels resultats obtinguts.
Després vingué l’estiu i arribà el mes de novembre i ens presentàrem al Congrés dels Diputats a Madrid amb Joan Baldoví encapçalant la candidatura per la província de València, i també hem eixit i el valencianisme polític, ecologista i d’esquerres serà a Madrid per a defendre els interessos i la dignitat de tots i totes els valencians i valencianes.
Han passat molts anys des que es feren les primeres eleccions de la democràcia. Han passat molts anys des que s’aprovà la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. S’han fet moltes trobades per la llengua, es feren els Aplecs, anàvem celebrant cada darrer diumenge d’octubre la festa del BLOC. Però mai no haviem arribat a assolir la plena normalitat de representació a les institucions democràtiques fins que trobarem amb INICIATIVA i ELS VERDS la marca que ens permetera accedir-hi. Així fou com amb COMPROMIS aconseguirem obrir portes i finestres i que la nostra veu arribara a les cases dels valencians.
Amb el treball de totes i tots els que han dedicat el seu temps, la seua il.lusió i la seua tenacitat i perseverància hem aconseguit una fita històrica: tindre centeners de regidors i regidores als nostres ajuntaments, alcaldes i alcaldesses, diputat provincial, ser a les Corts amb grup propi i per fi ser al Congrés dels Diputats.
I tot això per fer possible i cada dia més gran el somni que desitgem cada albada en alçar-nos: una vida millor, més justa, més valenciana i més digna.
Gràcies a totes les persones que heu fet possible el meu somni, el vostre somni, el de tots els que fem cada dia COMPROMÍS més nostre.

Carles Múñoz Soria