Compromís preguntava al mes de juny per les deficiències i problemes als centres educatius que arrossega la població de Mislata des de fa ja massa temps i que el Conseller d’Educació José Ciscar ha contestat amb una tardança de 4 mesos i una insultant brevetat que no oferix cap solució.
La Diputada Mònica Oltra es preocupava en les seues peticions de informació per la població infantil de més de 2.000 xiquets i xiquetes de 0 a 4 anys segons les dades oficials de d’INE i que han de derivar-se als 7 centres públics ó 2 privats-concertats que a dia de hui no poden absorbir la demanda actual per més temps. En este sentit les preguntes indicaven que Mislata necessita amb urgència la construcció d’un nou centre d’educació primària i secundaria ja que  aules antigues i saturades són les característiques dels centres quan no barracons que duren ja més de 40 anys, no donen garantia per cobrir l’actual demanda. La resposta del Conseller no entra ni tant sols a valorar-ho, ignorant el fet que la ràtio poblacional indica que Mislata necessita un nou centre.
Les preguntes sobre l’accés als centres per a la població infantil de 3 anys que demanda en primera opció de destí centres dels que majoritàriament són rebutjats crea diferents problemes de desplaçaments, adaptació, horaris, etc… tant als xiquets i xiquetes com a pares i mares. En la resposta el Conseller no indica conèixer esta problemàtica, ni tampoc previsió d’adequar el sistema educatiu públic a les necessitats i demandes de Mislata,. Per tant deixa ben clar que no pensa destinar més recursos humans, tècnics i econòmics a solventar estos problemes
El problema incrementa la seua consistència amb les recents eliminacions de places de menjadors en augmentar sense cap avís la puntuació amb que conselleria confirmava una plaça i que passa  de 11 a 16, el que ha deixat fora nombroses famílies que ho necessiten imperativament.
D’esta manera ja no solament existíx un problema educatiu, sinó també d’infraestructures i finalment assistencial que implica una fallida dels sistema que no dona les garanties essencials.