Una activitat extraescolar com esta pot aconseguir alfabetitzar en esta llengua oficial a tots els xiquets i xiquetes de Mislata eliminant barreres
La coalició Compromís per Mislata possibilitarà la implantació de la llengua de signes valenciana en totes les escoles infantils i de primària de la Vila mitjançant una activitat extraescolar que s’oferirà en totes elles. Esta proposta pretén alfabetitzar a tots els xiquets de Mislata en esta llengua oficial, reconeguda així en el vigent Estatut d’Autonomia que en el seu article 16 indica que la Generalitat garantirà l’ús de la llengua de signes pròpia de les persones sordes, que deurà de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte”.
Des de Compromís el candidat a l’Alcaldia Carles Muñoz Soria aposta d’esta manera per un model d’integració per a totes les persones que enriquirà la formació del nostre alumnat i fomentarà el seu aprenentatge fàcilment.
Muñoz Soria ha afegit que programes d’ensenyament de llengua de signes que s’han fet a altres llocs han demostrat l’utilitat d’esta experiència formativa per als xiquets oients ja que desenvolupa les seues capacitats cognitives i de comunicació i servix per a permetre la comprensió amb les persones sordes que així s’expressen. Servirà també per donar un context integrador i normalitzador a la comunitat sorda de Mislata.
Des de Compromís per Mislata entenem urgent trencar totes les barreres que existixen solament per falta de voluntat i esta és un clar exemple.