És possible ajustar els pressupostos municipals per tal d’agarantir el transport a les rendes més baixes, els que no perceben cap remuneració o qui no te vehicles
Compromís manté una ferma defensa de les politiques socials que permeten aplicar un model sostenible de veritat en que es prioritze l’accés al transport públic.
Mislata amb una superfície de 2,13 quilometres cuadrets i més de 46.000 habitants te més de 23.000 vehicles. Esta xifra no resulta ecològicament sostenible i per tant s’han de realitzar els esforços corresponents en fomentar un transport públic de qualitat. Esta és la idea on residix la demanda d’un metro i bus gratuït per a joves que estiguen realitzant estudis i necessiten desplaçaments diaris a València fonamentalment, també per als aturats i aquells jubilats amb pensions per sota la renda mínima i aquells usuaris sense vehicles en propietat.
Carles Muñoz Soria candidat a l’alcaldia ha indicat que s’han de possibilitar espais ambientalment sostenibles per a una població habitable, transitable i segura este és el fonament base que ha de forçar una revisió del pla general per a adaptar-lo a una planificació respectuosa amb el medi i de conservació del mateix. Les dimensions de la poblacions la fan ideal per als accessos per a vianants i bicicletes, per tant s’ha de facilitar estos dos.
Muñoz Soria ha insistit en que s’han de realitzar canvis en el transport públic que passa també per ampliar horaris i implantar uns nocturns durant tots els caps de setmana al temps que s’ha d’avançar en la reducció de la freqüència de pas. Solament d’esta manera avançarem en una Mislata més habitable i sostenible.