COMPROMÍS FOMENTARÀ LLOCS DE TREBALL DE QUALITAT PER A OFERIR SOLUCIONS ALS 5000 ATURATS DE MISLATA

A Mislata les persones sense treball representen una xifra superior al 20% de la població activa. Una dada molt per damunt de la resta dels municipis de la comarca. Esta circumstancia denota una dolenta gestió per quan a la creació de llocs de treball duta a terme per l’actual govern que més ben al contrari ha estat destruint-lo, el que deixa sense excusa l’utilitzat argument de la crisi com a resposta. Les causes a Mislata són més conegudes entre d’elles el treball eventual, inestable i insegur i  que determina tractes de favor i amiguisme que elimina la possibilitat d’accés en igualtat de condicions a un lloc de treball.
Des de Compromís el candidat a l’alcaldia Carles Muñoz Soria denuncia que durant els últims 10 anys de gestió del PP a Mislata s’han augmentat exponencialment les taxes que han dificultat el dia a dia a la població sense revertir-se en la societat en forma serveis però tampoc facilitant-ho la xicoteta empresa.
Amb la finalitat d’afrontar el greu problema de la desocupació que patim a Mislata s’han de generar programes de treball multidisciplinaris que possibiliten trobar nous jaciments de llocs que vinculen l’Agencia de Desenvolupament Local i els cursos de reciclatge per a la població aturada que superen la deficient gestió dels recursos en matèria de col·locació i que modifiquen l’actual model productiu. S’ha de promoure un gran acord amb els representants del mon econòmic i social per tal d’establir els grans objectius estratègics en el terreny econòmic i social. A tall d’exemple i per començar es pot crear llocs de treball en el sector de l’atenció als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys per incrementar la taxa d’escolarització a nivell dels països europeus avançats. També es pot generar i formalitzar treball en el sector de la dependència i cura de gent gran per tal de professionalitzar el sector informal, atendre les necessitats existents. Es pot Incrementar en nous llocs de treball al sector sanitari i socio-sanitari que a més determinaria les solucions assistencials que demandem reforçant l’atenció primària, reduint les llistes d’espera i ampliant la capacitat de l’atenció socio-sanitaria. Es pot potenciar l’emprenedoria i, en especial, les empreses d’economia social per generar, conjuntament amb els efectes de la reactivació derivada de la creació de llocs de treball anteriors,. En este sentit es pot fomentar la reactivació econòmica a traves de la inversió publica i la despesa social que tenen com a efecte a mitja termini la reducció del dèficit públic. I entre d’altres, la creació d’ocupació entre PIMES, persones emprenedores i autònomes mitjançant acords amb entitats financeres i de banca ètica que facen possible un millor accés al crèdit i menors tipus d’interès. 
Segons Muñoz Soria des de Compromís entenem estes com unes consideracions inicials que possibilitarien amb la formació, reciclatge, inversió i implicació necessària en tant sols unes setmanes assolir una rebaixa considerable de la xifra d’aturats i aturades a la Vila de Mislata
 
Gabinet de Premsa
Compromís per Mislata
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *