El pròxim 22 de maig es celebren eleccions locals i autonòmiques. Els valencians i les valencianes tindran l’oportunitat de donar la seua confiança a l’opció política que desitgen. Triaran el pròxim govern de la Generalitat Valenciana i els Alcaldes i Alcaldesses dels seus pobles i ciutats.

A Mislata es presenta la coalició COMPROMÍS encapçalada per una persona independent.
 La Nostra candidatura té un plantejament diferent i vol treballar per una Mislata de les persones. Els tres pilars fonamentals irrenunciables de la Nostra proposta són l’educació pública i en valencià,  la sanitat pública, i l’ocupació.
Si parlem d’educació en valencià parlem dels nostres fills i filles, de l’aprenentatge de les nostres paraules en la Nostra llengua pròpia. Parlem de la transmissió oral i escrita de la llengua dels nostres pares i mares, de la defensa de la Nostra personalitat pròpia com a valencians i d’enlairar el nostre senyal d’identitat més important culturalment: la llengua que volem, que estimem, que salvaguardem del totpoderós castellà present a tot arreu, i que no corre el perill que sí té el valencià : periòdics, televisió, ràdio, cinema, el carrer fins i tot.
Parlar d’educació en valencià és per damunt de tot ser fidels al nostre poble i sentir-nos orgullosos de parlar alt i clar, sense vergonya, en una llengua culta i noble, que anem acaronant i enriquint amb el seu ús i el seu xiuxiueig. Eixa llengua que ens fa cada dia més ser millors mereixedors de dir-nos valencians.
Educació en valencià és dir no al genocidi lingüístic de la Nostra llengua i dir sí a la possibilitat de viure i conviure sense ser discriminats lingüísticament. I que ningú tinga por de pensar que el bilingüisme o el trilingüisme no fan una societat més lliure i més rica, és al contrari les llengües ens ensenyen i ens ajuden a respectar a tots.
Per això COMPROMÍS per Mislata dóna suport a l’ensenyament públic i en valencià a les nostres escoles.
Parlar de Sanitat és parlar d’un dret innegociable reconegut a l’article 41 de la Constitució Espanyola “Els poders públics mantindran un regim públic de Seguretat Social” i a l’article 43 “es reconeix el dret a la protecció de la salut”.
A Mislata disposem d’un centre d’atenció primària (ambulatori) a la Plaça Ortega i Gasset i un altre a l’Avinguda de Buenos Aires. També disposem d’unes instal·lacions –l’antic hospital Militar Vázquez Bernabeu- que reivindiquem com a l’hospital que volem, i no tenim, per a Mislata. El senyor President de la Generalitat, Francisco Camps, ha incomplint la seua promesa de fer d’eixe hospital, un hospital de referència per a tota Espanya.
I parlar d’ocupació és l’eix principal de la Nostra reivindicació. Donat que la Generalitat Valenciana mal governada per el Partit Popular no és capaç de crear i vertebrar una política que cree llocs de treball, i donat que el Govern d’Espanya, governat pels Socialistes, tampoc no dóna peu en bola en la potenciació de l’economia real d’ocupació, haurem de ser des dels Ajuntaments que treballem colze a colze amb les persones emprenedores, i és per això que considerem el propi AJUNTAMENT com a l’eina més potent i més important per a donar un impuls al sector productiu del comerç en la población de Mislata.
Molt es pot fer des d’un Ajuntament. Cal, però, creure-s’ho i enllestir una política real i no virtual (de fum) que coadjuve amb el teixit comercial al nostre poble.
En breu els diferents candidats a l’Alcaldia amb representació al consistori es reuniran amb els comerciants del poble, tindrem l’oportunitat d’escoltar les seues propostes i, després, d’enriquir-les i millorar-les, si s’escau. L’Associació de Comerciants i Empresaris de Mislata (ACEM) ha tingut una brillant idea, cal però la participació de més grups polítics o d’organitzacions d’autònoms, etc.
COMPROMÍS per Mislata té molt clar que el teixit comercial mereix un tracte molt millor del que rep i una política de difusió del seu comerç, hui per hui, inexistent. Ja fa molt de temps de la presentació del PAC –Pla d’Actuació Comercial- i res nos s’ha fet i res no s’ha vist en política de promoció econòmica a favor del Comerç de Mislata.
COMPROMÍS per Mislata presentarà en un acte públic les seues propostes i esperem que siga del vostre interès i entre tots fem de Mislata un poble on l’Ajuntament estiga al servei dels veïns i empresaris. On tingam drets i els pressupostos municipals ens facen la vida millor i més pròspera en les nostres necessitats bàsiques de cada dia. Però per a tots i sense descans. (aparcaments, parcs, instal·lacions municipals, accessibilitat, neteja viària, cinema municipal, escoletes infantils, promoció econòmica, salut, benestar i valencianisme).
Carles Muñoz Soria.
Candidat a l’Alcaldia de Mislata per la coalició COMPROMÍS