Compromís ha denunciat que en reiterades ocasions s’ha intentat callar per part de la Mesa de Les Corts les continuades peticions d’informació sobre els abocaments controlats que realitza l’empresa Payà de Mislata.
En este sentit la Diputada Mònica Oltra va registrar vàries preguntes en Les Corts que no van ser tramitades per la Mesa en les que s’interessava per les empreses contaminants que operen a Mislata. Compromís va recórrer esta decisió al Tribunal Constitucional qui els acaba de donar la raó en una pregunta en que concretament demanàvem saber el nombre exacte d’empreses que manipulen productes tòxics dins del terme de Mislata.
Segons el candidat de Compromís a l’alcaldia de Mislata, Carles Muñoz, “la decisió del Tribunal Constitucional és molt important i constata que per molt que vullguen ocultar una problemàtica com la de la contaminació en el nostre municipi, els ciutadans tenim dret a conéixer la veritat”.
“El govern del PP està ara obligat a informar de quin és el total de empreses que manipulen productes tòxics en la nostra localitat i en conseqüència podrem quantificar l’abast dels perills de possible contaminació que patim a Mislata”.
“Des de Compromís no cessarem de reclamar per totes les vies possibles que s’eradiquen els greus problemes de contaminació que patix Mislata”, ha conclòs Carles Muñoz.